maandag 25 januari 2010

Bangkok!

We komen 's avonds aan op 21 januari op een van de twee vlieghavens van Bangkok (Thailand). Eerste wat we doen is rondkijken voor een visa die we nog niet hebben. Gelukkig word er ons verteld dat we het gratis krijgen bij de paspoortcontrole. Omdat het hier natuurlijk een stukje warmer is dan in Mongolie, zo'n 28 graden met vochtige lucht, verwisselt Michael bij de eerste mogelijkheid z'n lange broek in een korte. (We hadden al t-shirts aan in het vliegtuig.) Na de Lonely Planet (onze mentor) van Thailand te hebben gekocht, en een lekker koud colaatje kopen we een buskaartje naar Khao san. Dit is de toeristische trekpleister in Bangkok, dus waar hoogstwaarschijnlijk wel een kamer te vinden is voor de nacht. Na zo'n halfuur rijden komen we aan. Het is echt superdruk op straat en zo'n 70% is toerist. Dit is best wel jammer vergeleken met Mongolie en Rusland waar wij vrijwel de enigste waren. Met al onze rugtassen om, waar nog steeds alle dikke kleren in zitten en souvenirs, proberen we een goed hotel te vinden. Hier en daar hoor je de bekende woorden al door de lucht; "taxi? mister tuk-tuk?". We besluiten een Indiaas guesthouse in te gaan; Rainbow guesthouse. Het kost 450 baht per nacht. (Deel het baht door 50 en je hebt het bedrag in euro's, ongeveer 10 euro dus. We nemen beneden in het restaurant een biertje (640 ml!) en lopen even kort rond over Khao san, de drukste straat die er is, denk ik. Daarna slapen we lekker, gelukkig zit er airco en ventilator in de kamer.

De volgende dagen gebeurd er niet veel meer dan 's nachts feesten in onze nu al favoriete club in Bangkok. Michael gaat naar de kapper, Robin besluit na drie dagen toch ook maar te gaan (bedoeling was lang haar te laten groeien, maar dit staat gewoon echt niet!). Natuurlijk kopen we ook lekkere dunne kleding en sturen we de dikke via 'seamail' naar huis toe. Pap en mam, over 3 maanden ligt er een berg was voor de deur! We hebben ook geshopped voor party kleding in een extreem grote shoppingmall (MBK).

Vanavond vertrekken we per bus en boot naar Ko Phangan, een eiland waar een grote (of de grootste) beach party ter wereld wordt gehouden: de Full Moon Party. Het feest zelf vindt de 30e plaats, maar aangezien het extreem druk wordt gaan we 4 dagen van te voren om een guesthouse / hostel te zoeken.

We schrijven weer een blog als dit feest achter de rug is. Nog bedankt voor ALLE reacties!
Groetjes, Michael en Robin.