zaterdag 20 februari 2010

Chiang Mai (deel 2)


Na onze visa run hadden we nog twee dagen te spenderen in Chiang Mai. De eerste dag besloten we naar Doi Suthep-pui te gaan, een tempel boven op een berg. We huren een brommertje, de mountainbikes waren gelukkig uitverkocht (het bleek achteraf een aardige klim en we hadden medelijden met degenen die wel met de fiets waren). Het is in het begin best even wennen om in het bergachtige gebied te rijden met allemaal haarspeldbochten. Eenmaal bij de top aangekomen moeten we eerst een trap met 306 treden beklimmen om bij de tempel te komen. Buitenlanders moeten in tegenstelling tot lokale mensen, hoe kan het ook anders, entree geld betalen. Het is een fantastisch mooi uitzicht over de stad vanuit de tempel. Alles is met bladgoud (of verf) bekleed, zelfs de lampen. Veel mensen zijn aan het bidden en lopen met bloemen rondom de stupa.
We dalen de trap weer af, nemen de scooter en rijden naar het winterpaleis / tuin van de koning 4km verderop. Helaas, het is dicht omdat de koninklijke familie er momenteel verblijft. Er zijn gelukkig buiten de tuin ook al genoeg mooie bloemen te zien en te fotograferen.Omdat de benzine van de scooter bijna op is laten we de motor uit en rijden de berg af, je hoeft toch alleen maar te remmen. We stoppen nog even bij de Dunkin' Donuts waar we veel studenten van de universiteit zien studeren. 's Avonds besluiten we onze nieuwe party set, gekocht in Bangkok, aan te trekken en naar de "warm-up club" te gaan. Het is hier zo ongelovelijk super druk dat je niet eens normaal op de dansvloer kunt staan, laat staan dansen. Na 1 tiger bier besluiten we de tuc tuc chauffeur te vragen ons naar een andere club te brengen. Dit blijkt niet zo'n goed idee te zijn want zodra we arriveren komen de dames van plezier naar ons toe, hier hebben we geen zin in en rijden naar een andere club. In deze derde club zitten alleen touristen... dat vinden wij niet heel erg interessant om eerlijk te zijn. Toch blijven we even zitten, na 1 biertje gaat Michael terug naar het guesthouse (zonder sleutels...). De bewaker is gelukkig zo vriendelijk zijn sleutel uit te lenen. Robin blijft nog even zitten, danst wat en praat wat.
De volgende dag slapen we uit tot een uur of 2 nemen een ontbijtje en gaan de scooter verlengen. We besluiten naar de dierentuin te gaan om daar de panda's te bezichtigen, deze hebben we namelijk nog nooit in het echt gezien. De dieren worden redelijk goed onderhouden, in tegenstelling tot de dierentuin in China (dat was ZO zielig). Een van de panda's zit op een houten bankje lekker op z'n bamboo te kauwen, alsof hij poseert voor de camera! Dan loopt hij even een stukje om vervolgens lekker op een boomstam te gaan liggen, zo aandoenlijk! Andere dieren die we gezien hebben zijn koala's, leeuwen, aapjes, krokodillen en flamingo's.
Morgen is het dan echt tijd om pap en mam te zien, we kijken er nu al naar uit! Om 07:40 vertrekt ons vliegtuig naar Bangkok.
Nogmaals bedankt voor alle leuke berichten! En Ron en Femke nogmaals gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!

Liefs,
Michael en Robin.