vrijdag 16 april 2010

Chiang Mai

Hallo allemaal!

Het is lang geleden dat ik een berichtje heb achter gelaten, sorry! Het is hier namelijk Songkran, oftewel Thai's nieuwjaar. Songkran begon op de 12e en is gisteren (de 15e) geeindigd. Tijdens Songkran spuit iedereen elkaar nat met waterpistolen en emmers vol ijswater, ik voelde me net een kind. Het was echt SUPER druk in de oude stad en rond de kanalen. Veel mensen gooiden water vanuit pickup trucks en tuctuc's, anderen stonden bij een bar elkaar nat te spetteren. Wij stonden bij wat barretjes te gooien samen met wat vrienden.


We zijn ook een dagje naar de waterval geweest, hier hebben we veel klauter plezier beleeft. De dochter van Apple (vriendin van Sirirat en nu ook van mij) ging ook mee, ze heeft me veel (misschien te veel) Thai's geleerd. Ik kan nu al een aardig woordje over de grens spreken, vooral dingen die met een restaurant te maken hebben zoals namen van gerechten, vlees, het vragen van de rekening, vragen hoe het met iemand gaat, etc, etc.


Voor Songkran was er een groot feest bij een meer met live muziek. Hier zijn we met wat vrienden heen geweest en hebben we flink wat afgedanst, dansen op de Thaise manier wel te verstaan, iedereen lacht me uit als ik het doe.
Vandaag zijn we naar het zelfde meer geweest om lekker te relaxen. Je ligt hier niet op het zand maar je zit in een soort houten hutje zonder muren. Erg gezellig en leuk om tussen alle Thai mensen te zitten. Het was wel erg heet vandaag, ik gok zo'n 40-43 graden, het zwemmen was dus een welkome bezigheid. Er zijn wat bosbranden in de bergen en de blushelicopters vlogen af en aan (vlak boven ons hoofd!).
We koken zo ongeveer elke dag voor elkaar, ik Nederlandse gerechten (aardappels, groente en een bal gehakt bijvoorbeeld), Sirirat dingen zoals padthai en curry (welke ik overigens nu zelf ook kan maken). We zijn ook langs wat tempels geweest, hier hebben we offers gebracht in de vorm van eten (kip, drinken, zoetigheid) en wierrook. In ons kamertje doen we ook wel eens een gebedje met wierrook en wat bloemen.
Nou dit was het weer voor nu, veel meer weet ik even niet te typen. We gaan nu naar een barretje om nog wat te drinken voor het slapen gaan.

Liefs Michael en Sirirat.