zondag 31 januari 2010

Full Moon Party!

's Avonds (26jan) om 8 uur worden we opgehaald bij ons Rainbow guesthouse waar wij verbleven. We verwachten een auto of iets dergelijks maar we moeten te voet acher een gids aan door het drukke Khao San. We denken de enigste te zijn, maar als we aankomen bij het travel agency waar de bus/boot reis is geboekt staan er zo'n honderd (of meer) mensen te wachten. Na lang in de rij te hebben gestaan gaan we een van de drie bussen in. Om ongeveer half tien gaan we op weg.

Onderweg kijken we een film (Wolverine, al een miljoen keer gezien) en daarna probeerd iedereen te slapen. Niet erg comfortabel. Om ongeveer 2 uur in de nacht stoppen we voor een halfuur om even te pauzeren, waarna we onze weg voor een paar uur vervolgen. Om ongeveer 6 uur komen we aan bij de ferry. Weer een uurtje wachten tot we de boot op kunnen.

De ferry blijkt een 'highspeed catamaran' te zijn. Alle bagage en passagiers worden de boot opgegooid en even later zijn we met hoge snelheid op weg naar een van de eilanden. Het duurt toch wel twee uur voordat we bij Ko nogiets zijn waar een derde van de passagiers uitstapt en er hetzelfde aantal opstapt. Hierna opweg naar onze bestemming Ko Pha-Ngan. Op de boot is het al gezellig en de feeststemming loert rond.

Aangekomen op Ko Pha-Ngan stappen we uit en komen we terecht in een chaos van taxi's, minibusjes en weet ik veel wat. We kopen een oncomfortabele rit in een klein busje naar Haad Rin. Haad Rin is 'de' locatie van het eiland. Hier gaan veel mensen heen omdat dit de plek is waar de Full Moon party word gehouden. Er zijn nog niet bijzonder veel toeristen, dit komt waarschijnlijk omdat we 4 dagen eerder zijn dan de rest om een bungalow te zoeken. Gelukkig hebben wij dit gedaan want het blijkt dat de beste plaatsen zijn gereserveerd. Na eventjes te hebben gezocht komen we aan bij Paradise Bungalows. Dit is de plek waar de originele eerste Full Moon party werd bedacht. (Het begon met een afscheidsfeestje van backpackers.) De kamer is erg simpel. Een doublebed en een singlebed (Michael neemt het grote), een ventilator maar geen airco, en een koude douche.

De volgende dagen huren we een scooter voor 200 baht voor 24 uur (8 euro totaal voor 2 scooters/24h dus) waar wij het gehele eiland mee verkennen. De wegen zijn soms best gevaarlijk, vooral het stukje net voor Haad Rin waar de weg steil gaat.. maar dan bedoel ik STEIL. We bezoeken uitgedroogde watervallen, zonnige stranden waar wij tevens snorkelen en eten een broodje bal. Ja je hoort het goed! Als we rondrijden met de scooter zien wij langs de kant van de weg een bordje met "broodje bal, broodje kaas, etc" waar wij vrijwel meteen naartoe gaan. Het restaurantje word gerunt door een Nederlandse man en een vrouw die net 2 dagen geleden zijn getrouwd. We praten een beetje en de vrouw nodigt ons uit voor een 'Thai curry avond' en haar trouwfeest. Op het eerste aanbod gaan we graag in (was ook erg gezellig), op het tweede helaas niet omdat dit op dezelfde dag valt als de Full Moon party.

Eindelijk is het zover! De dag van de Full Moon party. Overdag doen we het rustig aan, we rijden wat rond over het eiland en eten een hapje. Het is nu al een stuk drukker in Haad Rin. Als we ontbijten bij ons favoriete restaurant (waar we Family Guy kijken!) is het bijna vol. Nog steeds worden er meer mensen aangevoerd.

Om ongeveer 7 uur staan we op het punt een hapje te gaan eten in het dorp als plots de stroom overal uitvalt. Dit is vaker gebeurd maar deze keer houd het aardig lang aan, misschien wel twee uur. Sommige gebouwtjes hebben een noodgenerator maar nog lang niet alle. Het is nu echt megadruk en het regent en we zijn gewoon te laat weggegaan uit ons bungalow, waardoor er nergens plek is om te gaan eten. Na lang te hebben rondgelopen vinden we een plaatsje en eten we ons voller dan vol (met de bedoeling niet bij het eerste biertje plat te gaan!). Om ons heen zien we al veel mensen in partykleding en neonbody paint. Neonbody paint is verf dat licht geeft in het donker, erg gaaf dus! Dit kopen wij dan ook en verfen ons (nou ja Michael eigenlijk) vol.

Als we eindelijk klaar zijn met onze voorbereidingen is het inmiddels al 00:30. We haasten ons met ontbloot beverfd bovenlijf naar het strand toe waar wij gelijk een 'bucket' kopen. Een bucket is een emmer met het een en ander erin. Je kan zelf kiezen; Michael neemt vodka met sprite en red bull, en Robin vodka met cola en red bull. Het drinkt veelste makkelijk weg. Nou ja we dansen eigenlijk de hele nacht door.. wild door iedereen heen (we creeeren onze eigen dans kring). We drinken bier, dansen de helft van de nacht op een verhoogt plateau half in de zee. Dansen tussen mensen en honden, dansen met mensen, dansen met dames die al een vriend hebben, dansen met bier in ons hand, dansen tot de zon op komt en langer...

Ik denk dat dat het wel zo'n beetje beschreef. Het was in ieder geval een supernacht! De volgende dag slapen we uit tot half vier, eten en drinken (we hadden DORST!) en boeken we een duikcursus op Ko Tao voor ons PADI Open Water certificaat. Morgen vertrekken we dus naar Ko Tao om 08:30.