woensdag 17 maart 2010

Mui Ne

Hallo allemaal! Alles nog okay in Nederland?

Maandag ochtend zijn we, omdat de bus pas om 3 uur vertrok, nog naar het "War Remnants Museum" geweest. We kwamen er om 11:30 aan en het bleek dat het museum tussen 12 en half 2 gesloten is, we moesten dus even iets anders doen. Geen probleem, we konden een replica van de Notre Dame bezoeken. Om half 2 nog even een uurtje rondkijken in het museum; buiten staan veel Amerikaanse leger voertuigen en vliegtuigen, binnen veel foto's met verhalen. Sommige foto's zijn te afschuwelijk om naar te kijken, ze staan nu nog op ons netvlies gebrand (en zullen dat zeker nog een aantal jaar blijven). Het is ongelovelijk hoe de Amerikanen hier tekeer zijn gegaan met gif en napalm (brand) bommen. Het museum was echter wel alleen vanuit Noord Vietnamees oogpunt opgezet. Om kwart voor 3, de bus was namelijk te vroeg, vertrekken we naar Mui Ne, een 5 uur durende rit. We worden voor een tour bureau afgezet en gaan meteen op zoek naar een hotel, die vinden we al snel. We eten nog wat noodles en curry (nog geen euro per bord) en kijken wat tv voor het slapen gaan.





De volgende ochtend ontbijten we bij het zelfde restaurant, er stond namelijk pindakaas op het menu... helaas... dat was uitverkocht, dan maar een bananen pannekoek. We huren een scooter en gaan op weg naar de toeristische attractie van de omgeving: de zandduinen. Het is een aardige rit en de zon brand lekker op onze armen en nekken. Als we bij de duinen arriveren komt er meteen een hele groep kinderen naar ons toe om ons te begeleiden en een geimproviseerd sleetje aan te bieden zodat we naar beneden kunnen gleiden. Dit aanbod nemen we helaas aan want het bleek achteraf een paar dollar duurder. Desalniettemin zijn de zandduinen adembenemend, dit kun je ook letterlijk opvatten want het waait erg hard en je word lekker gezandstraald. We rijden terug en stoppen onderweg nog even om wat te drinken, hier klimt een akelige worm/duizendpoot in Michael's schoen en geeft hem een stevige prik. 's Avonds terug in Mui Ne nemen we nog even een duik in de zee, enorm hoge golven van meer dan 2 meter! We kijken nog wat films (spaceballs en Edward scissorhands) en gaan pitten.


Vandaag zijn we per bus naar Nha Trang gegaan, eveneens een stad aan de zee. Morgen gaan we naar een water attractiepark.


Liefs Michael en Robin.