dinsdag 9 februari 2010

Advanced Open Water en Enriched Air diving certificaat



Hoi allemaal! Aangezien we nu op de bus naar Bangkok aan het wachten zijn en hier niets te doen is even een korte up-date. We hebben de afgelopen twee dagen ons advanced open water diving brevet gehaald en tevens een voor "enriched air" oftewel Nitrox duiken (het voordeel is dat je dan langer onder water mag blijven omdat er minder stikstof in je lichaam komt). Als specialiteiten hebben wij gekozen voor:
-Diep duiken (tot 30 meter);
-Navigeren met een compas;
-Nacht duiken;
-Vis soorten identificeren;
-Je balans beter onder de knie krijgen.

Onze eerste duik was de navigatie duik, we moesten met behulp van een kompas in een vierkantje zwemmen. Niet heel erg moeilijk als je een klein beetje nadenkt. De tweede duik was om onze balans in het water te verbeteren, als je in ademt ga je omhoog, als je uitademt omlaag. We moesten door hoepels zwemmen zonder ze aan te raken en onder water onze handtekening op een whiteboard zetten. Echt een hele leuke en zeer leerzame duik. Vlak na zons ondergang hebben we de nachtduik gedaan, met een onderwater zaklantaarn uiteraard. Het is wel even wennen omdat je niets kunt zien. Onder water raakten we onze instructeur kwijt en de procedure is dan om na 1 minuut zoeken naar de oppervlakte te gaan, dit ging perfect.
De volgende dag hebben we de theorie voor Enriched Air duiken gehad en meteen het examen afgelegd. Het belangrijkste is dat zuurstof onder druk giftig kan worden voor je lichaam, je mag maar tot een bepaalde diepte gaan anders word het giftig. Om 12 uur zijn we naar Chumpon gevaren, een plek waar we de meeste kans zouden hebben om Whale en Bull sharks te zien. Allereerst de diepte duik naar 25 meter, helaas was het zicht niet al te best, zo'n 5 meter. We hebben dan ook geen haai gezien, wel een anderhalve meter lange "Jack". De tweede duik moesten we vissen proberen te identificeren, een hele klus! Gelukkig hadden we een onderwater camera gehuurd dus konden we wat foto's maken. We hebben een paar Bull sharks gezien, zo'n 2 meter lang en een enorme diameter, super gaaf om te zien.

Gisteren hebben we het ticket naar bangkok geregeld. We gaan namelijk naar de plek waar de brug over de rivier Kwai gaat (van de film bridge over the river Kwai). In de avond zijn we naar de bar / het strand gegaan samen met Natasha, een London's meisje die we een paar dagen eerder hadden ontmoet. In de bar verkochten ze buckets met Vodka en Redbull, heerlijk!

Vandaag moesten we om 10 uur uitchecken en hebben we tot 2 uur gewacht voor onze boot. Helaas moeten we nu nog 2 uur wachten op onze bus naar Bangkok... en er is hier niet veel te doen :(

Michael en Robin.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Michael en Robin, GEFELICITEERD met jullie tweede duikbrevet, 30 meter onderwater lijkt me erg diep. Je komt op die manier ook wel wat tegen, een paar bull sharks van 2 meter lang. BRRRR!!!!! Lijkt me wel even schrikken. Jullie gaat het allemaal makkelijk af zo te lezen,echt knap hoor. Nou op naar Bangkok.Goeie reis en we blijven jullie volgen. Mannen veel plezier en groetjes van ons vijfen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Michael en Robin
    Gefeliciteerd met jullie diploma's.Knap hoor.
    Weer superleuk om te zien hoe jullie alles beleven. Groetjes Nanny en fam.

    BeantwoordenVerwijderen